Οδηγός Πόλης

Έκθεση Οριζ_ΩΝ_ντες στο Two Thirds Project Space

Έκθεση Οριζ_ΩΝ_ντες στο Two Thirds Project Space

Η Αναστασία Ρήγα δημιουργεί πίνακες μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων με χρώματα από λάδι και σκόνες αγιογραφίας σε καμβά. Δουλεύει αυτή την τεχνική αποδίδοντας το χρώμα αλλά και την αίσθηση μιας ενιαίας επιφάνειας. Πίνακες μονοχρωματικοί αλλά και με περισσότερες αποχρώσεις προκαλούν την αίσθηση του ανοίκειου. Ο θεατής παρατηρεί τον πίνακα και ένα δέος για το μυστήριο και το μεταφυσικό αναδύονται από αυτό που απεικονίζεται, ίσως μια νοητή γραμμή που χωρίζει τον ουρανό από τη γη στο οπτικό του πεδίο. Στην ατομική έκθεση Οριζ_ΩΝ_ντες εκθέτει πίνακες που έχει χρησιμοποιήσει το χρώμα ως μέσο έκφρασης αλλά και μεταφοράς συναισθημάτων. Ενδιαφέρεται να μεταδώσει στον θεατή μία αίσθηση ηρεμίας αντίστοιχη με αυτήν που έχουμε όταν ρεμβάζουμε έναν ορίζοντα απαλλαγμένοι από τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Θέλει να μας ανακαλέσει μνήμες μέσα από θέματα που προέρχονται κυρίως από στοιχεία της φύσης φιλτραρισμένα από μία εσωτερική διαδικασία. Η Αναστασία Ρήγα μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να αναδυθούν στην επιφάνεια, εικόνες που έχουν καταγραφεί στην μνήμη της. Ζωγραφίζει μέσω της ανάκλησης της μνήμης στην προσπάθεια να αποτυπώσει άμεσα στην επιφάνεια εμπειρίες, συναισθήματα και αναμνήσεις δικές της που θα καταλήξουν στον θεατή μέσω αυτής της διαδικασίας. Αυτό το άγνωστο και οι απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης εξερεύνησης που βρίσκονται στους πίνακές της, ίσως αφορούν μια εσωτερική διαδικασία που πρέπει να χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο θεατής στην παρατήρηση των έργων για να καταλήξει στην εσωτερική ηρεμία και ενδοσκόπησή του. Στο να βρεθεί ίσως και ο ίδιος χαμένος σ’ έναν ορίζοντα σκέψεων, στιγμών, αναμνήσεων της δικιάς του ζωής και επαφής με τη φύση.

Eπιμέλεια: Νάσια Καλαμάκη

Εγκαίνια: 3/11/2023, 19.00-22.00

Διάρκεια έκθεσης: 3/11-18/11/2023 (17/11 κλειστά)

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή 17.30-21.00

Two Thirds Project Space

Θεμιστοκλέους 42, 10678 Αθήνα (5ος όροφος)

Βιογραφικό καλλιτέχνιδας:

Η Αναστασία Ρήγα γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΄Η εργαστήριο με ειδικότητα στη ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2009-2014). Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής και σκηνογραφίας. Ήδη από εκείνα τα χρόνια είχε αναπτύξει μία προσωπική τεχνική στη χρήση του μελανιού και στον τρόπο απόδοσης του σκιοφωτισμού, πλάθοντας το μελάνι με τα αποτυπώματα του χεριού της. Παράλληλα με τις σπουδές της, δίδασκε ζωγραφική και σχέδιο. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με τελευταίες, την έκθεση Nonthematic που πραγματοποιήθηκε στο Tag Project Space, 6/5-16/5/2023 και την Έκθεση Αποφοίτων 2014-2016 στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας, 17/1-9/2/2019. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βιογραφικό Επιμελήτριας: 

Η Νάσια Καλαμάκη γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2009-2014). ‘Eχει δουλέψει σε πολιτιστικούς οργανισμούς και γκαλερί, όπως στη Depo Darm Gallery και P gallery | sculpture στην Ελλάδα καθώς και στο περιοδικό The Art Newspaper Greece. Στο εξωτερικό είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους Peggy Guggenheim Collection, Βενετία, National Galleries of Scotland και The Royal Edinburgh Military Tattoo, Εδιμβούργο. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις σε συνεργασία με τους Kappatos Gallery @ St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, Rooms Contemporary Art Show από το 2016 ως το 2022. Τον Φεβρουάριο του 2023 επιμελήθηκε την έκθεση Performance Rooms 2023 Contemporary Art Show στη Kappatos Gallery και τον Μάιο του 2023 την ατομική έκθεση του Ανδρέα Κοκκαλιάρη, montes, στο Tag Project Space στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την Επιμέλεια Εκθέσεων, Μουσειολογία, Πολιτιστική Διαχείριση, Social media και Digital marketing. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.