Οδηγός Πόλης

Athens Digital Arts Festival 2023

Athens Digital Arts Festival 2023

Athens Digital Arts Festival 2023

“Welcome to the Uncanny”

12–14 Μαΐου

OMONOIA ⸺ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ⸺ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Athens Digital Arts Festival, το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, επιστρέφει από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας για να αναδείξει σημεία ενός ανοίκειου κόσμου. Υπό τον τίτλο «Welcome to the Uncanny», το ADAF 2023 (Preview Edition) προσκαλεί το κοινό για τρεις μέρες να εξερευνήσει την Αθήνα από διαφορετική οπτική μέσω μιας διαδρομής που εκτείνεται από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα: από το ξενοδοχείο Brown Lighthouse Athens στην Ομόνοια, τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Πλατεία Κοραή έως το Θέατρο Αθηνών στο Σύνταγμα.

Tο ADAF 2023 «Welcome to the Uncanny» διερευνά πώς εκδηλώνεται σήμερα το ανοίκειο: Πώς σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες, τους αλγορίθμους και την επαυξημένη πραγματικότητα; Τι είναι αυτό που μας προκαλεί αυτό το οικείο και συγχρόνως ανησυχητικά παράξενο συναίσθημα; Μπορούν οι μηχανές να προβλέψουν κάθε μας κίνηση ή διαθέτουμε ακόμα ελεύθερη βούληση; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι είναι πραγματικό και τι προσομοίωση;

Το ADAF 2023 σε προσκαλεί σε μια απόκοσμη εμπειρία εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταλάβει τον φυσικό χώρο και τα ρομπότ συνυπάρχουν με τον άνθρωπο. Εγκαταστάσεις, έργα VR, προβολές video art και animation διαμορφώνουν ένα πολυπρισματικό πρόγραμμα που θα σε μεταφέρει σε έναν κόσμο πέραν του συνηθισμένου.

Παράλληλα, ενεργοποιείται για ακόμα μία χρονιά ο ψηφιακός «εκθεσιακός χώρος» του Athens Digital Arts Festival στο online.adaf.gr με έργα web art, digital image, 360° videos και video games, ενισχύοντας την εμπειρία του ανοίκειου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Μείνετε συνδεδεμένοι στο 2023.adaf.gr.

#ADAF2023#ADAFGreece

Εισιτήρια: Viva.gr

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.