Οδηγός Πόλης

Athens City Festival 2023

Athens City Festival 2023

Από την 1η ως τις 31 Μαΐου οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις.

Ειδικές περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας θα μας επανασυστήσουν τα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα, υπαίθριες δραστηριότητες θα δώσουν ρυθμό στα πάρκα, συναυλίες, dj set και events θα γεμίσουν νότες τις στοές και τους δρόμους της πόλης. Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς, τις δημιουργικές ομάδες, και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας.

Εκθέσεις

Αν η Αθήνα είναι κυρίως γνωστή για κάτι, τότε είναι για την ιστορία της, την πολιτισμική της κληρονομιά αλλά και την Τέχνη συνολικά, παλιά και σύγχρονη. Τα Μουσεία της πόλης συμμετέχουν στο Athens City Festival προσφέροντας διευρυμένα ωράρια επίσκεψης τόσο στις μόνιμες όσο και στις περιοδικές τους εκθέσεις αλλά και φιλοξενώντας μικρής κλίμακας events στους υπαίθριους χώρους και τις αυλές τους.

Γαστρονομία

Το Athens City Festival επιδιώκει να δώσει την επιλογή στους επισκέπτες του να συνδυάσουν την εμπειρία τους στην πόλη με τις γεύσεις και την κουλτούρα που χαρακτηρίζει την τελετουργία του φαγητού στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μουσεία που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα προσαρμόσουν τα μενού τους με τέτοιο τρόπο ώστε το φαγητό να δένει αρμονικά με τα επιλεγμένα κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

Ψυχαγωγία

Η διασκέδαση αποτελεί τον κυρίως πυρήνα του Athens City Festival. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης αλλά και παραγωγούς μικρότερων θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, το Φεστιβάλ προσδοκά να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με αξιόλογες παραγωγές του Μαΐου και το σπουδαίο έργο που παράγεται στην πόλη σε επίπεδο κινηματογραφικών, θεατρικών και μουσικών events. Ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο και η μουσική αποτελούν για την Αθήνα δύο από τις αρχαιότερες και ίσως διαχρονικότερες μορφές εικαστικής έκφρασης.

Υπαίθριες δράσεις

Οι υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής δεν απαιτούν εξοχή. Δεν απαιτούν φυσική κατάσταση ούτε εμπειρία. Το Athens City Festival το αποδεικνύει περίτρανα και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ξεχωριστές δραστηριότητες στο αστικό περιβάλλον. Με τα πόδια, με ένα ποδήλατο, μπορείτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και κάτω από αυτήν. Το μόνο που «απαιτείται» είναι χαμόγελο και όρεξη για εξερεύνηση.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα δρώμενα του Athens City Festival μέσα από:

Επίσημη ιστοσελίδα

Athens City Festival @ Instagram

Athens City Festival @ Facebook

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.