Οδηγός Πόλης

Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Η ελληνική πολιτεία, επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς  που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου. Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο 1975 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των αγώνων του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας του Ελληνισμού.

Στις μέρες μας, το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους χώρους του εκτίθενται κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.

Το 1988 το Πολεμικό Μουσείο εγκαινίασε το πρώτο του Παράρτημα στο Ναύπλιο, το 1995 το δεύτερο στα Χανιά, ενώ το 2000 εγκαινίασε Παραρτήματά στη Θεσσαλονίκη και στην Τρίπολη.

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2-4, 10675, Αθήνα

Τηλεφωνική Επικοινωνία: (+30) 2107252974

Επίσημη Ιστοσελίδα Πολεμικού Μουσείου

Το Πολεμικό Μουσείο στα Social Media

Facebook

Twitter

Youtube

 

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.