Οδηγός Πόλης

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Κώστας Κοτσανάς

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Κώστας Κοτσανάς

Το όραμα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Κώστας Κοτσανάς είναι να προβάλλει το τεχνολογικό θαύμα της αρχαιότητας.

Το μουσείο μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό μια ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού: την τεχνολογία, ο πρωταρχικός ρόλος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητος στην ανάπτυξη και άνθιση οποιουδήποτε πολιτισμού, πόσο μάλλον του αρχαιοελληνικού, ο οποίος έδωσε στην ανθρωπότητα απαράμιλλα δημιουργήματα που όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε – από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως τον Παρθενώνα.

Σκοπός του μουσείου είναι να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της νεωτερικής τεχνολογίας μας.

Το ιστορικό αρ νουβό κτήριο, της οδού Πινδάρου 6  στο Κολωνάκι, στην καρδιά της Αθήνας, υπήρξε στο παρελθόν κατοικία της βασίλισσας Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου Α’. Σήμερα, στεγάζει τα εκθέματα ενός μουσείου που φιλοδοξεί να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.

Στο κτήριο, συνολικής επιφάνειας 700τ.μ. αρθρώνονται τέσσερα διαφορετικά επίπεδα όπου ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τα εκθέματα δύο μουσείων και να επισκεφτεί δύο μόνιμες εκθέσεις και μια περιοδική.

Διεύθυνση: Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, 10671, Αθήνα

Τηλεφωνική Επικοινωνία: (+30) 2114110044

Επίσημη Ιστοσελίδα Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Κώστας Κοτσανάς

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας - Κώστας Κοτσανάς στα Social Media

Facebook

Instagram

Youtube

 

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.