Οδηγός Πόλης

Ο Ross Daly στο Θέατρο Ροές

Ο Ross Daly στο Θέατρο Ροές

Ο Ross Daly επιστρέφει στο θέατρο Ροές στο Γκάζι την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου συμπράττοντας με την Κέλυ Θωμά στην λύρα και τον Şakir Ozan Uygan στα κρουστά, δημιουργώντας το Ross Daly Trio!

O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά αποτελούν ένα εντελώς μοναδικό ντουέτο. Κεντρική θέση στο μουσικό τους κόσμο έχει η λύρα, ένα όργανο που συναντάται σε πολλές μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια στην Κρήτη όπου ζούνε εδώ και πολλά χρόνια. Η μουσική που παίζουν ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά όμως δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη τοπική ή εθνική παράδοση. Συμπεριλαμβάνει μια πλούσια γκάμα επιδράσεων από πολλές και διάφορες διαχρονικές τροπικές παραδόσεις που ανταμώνουν αρμονικά σε ένα καινούριο είδος και άκουσμα που ο ίδιος ο Ross Daly ονομάζει Σύγχρονη Τροπική Μουσική.

Αυτό το είδος όμως ελάχιστα μοιάζει με αυτό που συνήθως φανταζόμαστε όταν λέμε σύγχρονη μουσική. Ο ήχος της μουσικής αυτής βρίσκεται κάπου
έξω από το καθορισμένο χρόνο όπου παλινδρομεί ανάμεσα σε αρχέγονα ακούσματα του μακρινού παρελθόντος και σε ήχους από το μέλλον. Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, εμπνευσμένοι από μια βαθιά πίστη και αντίληψη περί της υπερβατικής και υπερπροσωπικής διάστασης των πανάρχαιων και αρχετυπικών τροπικών παραδόσεων της Ανατολής, έχουν μαθητεύσει κοντά σε κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της μουσικής. Στη συνέχεια όλη η γνώση που έχουν συγκεντρώσει από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις που αντανακλούν την αντίληψή τους περί της ιερής φύσης της ίδιας της μουσικής.

Στις συναυλίες που θα δώσουν στο θέατρο Ροές στο Γκάζι θα συμπράξει μαζί τους ο Şakir Ozan Uygan στα κρουστά. Ο Şakir Ozan Uygan είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς της Τουρκικής μουσικής. Έχοντας μελετήσει σε βάθος τα πάμπολλα τοπικά ιδιώματα της χώρας του, έχει δημιουργήσει ένα δικό του
στυλ παιξίματος που συνδυάζει όλα όσα έχει μάθει από την παράδοση με μια σύγχρονη αντίληψη.

Θέατρο Ροές

Ross Daly - Kέλυ ΘωμάŞakir Ozan Uygan

Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.30

εισιτήρια: ταμείο 15

προπώληση: 13

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Θέατρο ΡΟΕΣ Ιάκχου 16, Γκάζι

κρατήσεις τηλεφωνικά: 2103474312

Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.