Χαΐνηδες & Social Waste Live στην Τεχνόπολη

Χαΐνηδες & Social Waste Live στην Τεχνόπολη

Περιγραφή

«ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑ»

Συναυλία, πανηγύρι, καλλιτεχνική σύμπραξη, πολιτική θέση.

Δύο κοινότητες, δύο κολεκτίβες, δύο ιστορικές συλλογικότητες. Τα αρχηγικά σχήματα είναι εξουσιαστικές αναπαραστάσεις. Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, δημιουργούν σύγχρονο τραγούδι και όχι στείρες απομιμήσεις (ή "μοντέρνες" επανεκτελέσεις) κόντρα στον συγκινησιακό εκβιασμό και τη συνθηματολογία των καιρών.

Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ' ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο.

Τιμή εισιτηρίων: Early Birds 12€, προπώληση 14€, ταμείο 17€

(Ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων:

* Τα Early Birds είναι διαθέσιμα για προπώληση μέσω της Viva και στο Καμπεθόν

Φυσικά Σημεία:

Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός) 12:00 - 02:00

Οργανοποιείον Παλμός (Μετεώρων 27, Παγκράτι) Τετάρτη & Πέμπτη 19:30-22:00

Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια) Τρίτη, Πέμπτη (10:30 - 20:00) και Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (10:30 - 15:00)

(Παρακαλούμε στα παραπάνω σημεία η πληρωμή να γίνεται με μετρητά)

Καταστήματα του δικτύου της Viva: Wind, Public, Media Markt, Ευρυπίδης, αθηνόραμα.gr, Yolenis.

Ηλεκτρονικά: Viva.gr & Τηλεφωνικά στο 11 876

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/210205271690133

Παίζουν και τραγουδούν:

Χαΐνηδες

Αποστολάκης Δημήτρης (λύρα, φωνή)

Γαλάνης Μιχάλης (drums)

Ζαχαριουδάκης Δημήτρης (κιθάρα, φωνή)

Peter Jaques (νέι, κλαρίνο, τρομπέτα)

Κωνσταντίνου Γιώργος (μπάσο)

Νικόπουλος Μιχάλης (λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, φωνή)

Αγγελική Σύρκου (φωνή)

Social Waste

Δούκας Γιώργος (φωνή)

Lucretia De Manchione (drums)

Μιχαηλίδης Γιάννης (λύρα πόντου, φωνή)

Μπότσαρης Στέλιος (μπάσο, φωνή)

Νίκας Γιώργος (αρχαία λύρα, γκάιντα, μπαγλαμά, τρομπέτα, φωνή)

Οικονομάκης Λεωνίδας (φωνή)

Στάικος Χρήστος (φωνή)

Σκουλατάκης Γιάννης (λαούτο, φωνή)

Στον ήχο οι Λαμπρόπουλος Γιάννης (Χαΐνηδες) και Πινακουλάκης Μάρκος (Social Waste).

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Ζερβάκη

Παραγωγή: Goodheart Productions

Με την ευγενική υποστήριξη της Cricos Productions

 

Χαΐνηδες

Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει 33 χρόνια παρουσίας.

Δισκογραφία

Χαΐνηδες (1991)

Κόσμος Κι Όνειρο Είναι Ένα (1993)

Με Κόντρα Τον Καιρό (1994)

Το Μεγάλο Ταξίδι (1997)

Ο Ξιπόλητος Πρίγκηπας (2000)

Ο Γητευτής Και Το Δρακοδόντι (2005)

Ο Καραγκιόζης Στη Γιουροβίζιον (2007)

Η Κάθοδος Των Σαλτιμπάγκων (2008)

Αγροκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά ‎(2011)

Πέρα Από Τα Σύνορα (2014)

Βάρδα Φουρνέλο ‎(2021)

Χαΐνηδες – Η τίγρης (Θέατρο Ροές 2023)

Social Waste

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους. Έτσι με την ομάδα της Freestyle Productions εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006 όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους. Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου (μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα) οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στη μπάντα.

Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών management, με μόνο τους όπλο τις μελωδίες και τους στίχους τους.

Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά να συνθέτουν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, αρχαίας λύρας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Δισκογραφία

… ήταν ταξίδι (ανεξάρτητη παραγωγή 2002)

Στη γιορτή της ουτοπίας (ανεξάρτητη παραγωγή 2013)

Με μια πειρατική γαλέρα (ανεξάρτητη παραγωγή 2015)

Το χιπ χοπ της Μεσογείου (ανεξάρτητη παραγωγή 2017)

Σύνορα (ανεξάρτητη παραγωγή 2020)

Social Waste – Του Χρόνη (Τεχνόπολη 2022)

Πληροφορίες τοποθεσίας

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οδός
Πειραιώς 100
Πόλη
118 54 Αθήνα
Χώρα
Greece
URL
https://www.athens-technopolis.gr

Μη χάσεις..

23 Φεβ
Rory Gallagher - Band of Friends live στο Gagarin
Ημερομηνία 23.02.2024 20:45
24 Φεβ
24 Φεβ
1 Μαρ
30 Χρόνια Sadahzinia
01.03.2024 20:30
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.