29 Ιουνίου

Σαν Σήμερα

-29 Ιουνίου-

Ανατολή ήλιου: 06:05 - Δύση ήλιου: 20:51

Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 47 λεπτά

Σελήνη 10.3 ημερών

Γιορτάζει σήμερα

Παύλος, Πέτρος

Παγκόσμιες Ημέρες

Καμία παγκόσμια ημέρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

  • 1850 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επιβλήθηκε από τη Βαυαροκρατία το 1833.
  • 1874 Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει», στο οποίο καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α’. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στον σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.
  • 1913 Ολοκληρώνεται η Απελευθέρωση των Σερρών από τον Ελληνικό Στρατό.
  • 1931 Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Ένωσις Ελλάς» βάζουν φωτιά στον συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και βιαιοπραγούν κατά των φτωχών Εβραίων κατοίκων του. Τα επεισόδια υποδαυλίζει με σειρά άρθρων της η φιλοβενιζελική εφημερίδα «Μακεδονία».
  • 2002 Συλλαμβάνεται έπειτα από έκρηξη στον Πειραιά ο Σάββας Ξηρός, δίπλα από τα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins. H βόμβα σκάει στα χέρια του, με την έκρηξη να αποτελεί την αφετηρία για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».
  • 2021 Η θερμοκρασία φτάνει τους 49,6 °C στο Lytton της Βρετανικής Κολομβίας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ όλων των εποχών για τη θερμότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στον Καναδά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η θερμοκρασία έφτασε τους 47,6 °C στο Lytton στις 28 Ιουνίου και τους 46,6 °C στις 27 Ιουνίου, και οι δύο ρεκόρ.
Pin It
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.