Ταξίδι χωρίς Σύνορα

Ταξίδι χωρίς Σύνορα

Περιγραφή

ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - O Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σε μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνει τις δυνάμεις του με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα για μια μοναδική συναυλία με καλό σκοπό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού, για να συνεχίσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να πηγαίνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και να ανταποκρίνονται σε κάθε μεγάλη κρίση.

Σε μια βραδιά γεμάτη από τα εμβληματικά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου αλλά και απροσδόκητες διασκευές, το κοινό θα ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες λαϊκές φωνές, ο Βύρων Τσουράπης,πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου στις ζωντανές εμφανίσεις του και η δυναμική του μπάντα οι «Ευγενείς Αλήτες».

Καλεσμένοι στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, ο Πάνος Μουζουράκης, ένας από τους σπουδαιότερους και πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες και performer της γενιάς του με απαράμιλλο ταλέντο, πηγαίο αυθορμητισμό, ιδιαίτερη φωνή και μοναδική σκηνική παρουσία και η Νεφέλη Φασούλη με το μοναδικό ερμηνευτικό της χάρισμα και το ολόδικο της μουσικό σύμπαν - λίγο funk και λίγο λαϊκό, λίγο τζαζ και λίγο νέο-παραδοσιακό - γεμάτο πάντα από αναπάντεχους μουσικούς συνδυασμούς.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς, η παρουσία επί σκηνής της El Sistema Greece Youth Choir, ενός διαπολιτισμικού φωνητικού μουσικού συνόλου, στο οποίο συμμετέχουν νέοι ηλικίας 8 έως 26 ετών.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με την αδιάκοπη προσφορά τους βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλων κρίσεων, διοργανώνουν τη συναυλία αυτή με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση των δράσεών τους. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για το έργο της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική βοήθεια σε περιοχές με κρίσεις, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Η οργάνωση δραστηριοποιείται σε πάνω από 75 χώρες, προσφέροντας βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 1990 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν υποστηρίξει το έργο τους.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε «Στα τραγούδια μου έχω προσπαθήσει να μιλήσω όσο μπορούσα για το ταξίδι της αυτογνωσίας και της επιστροφής στην πατρίδα της ψυχής. Το ταξίδι όμως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό και πιο επικίνδυνο: είναι μια διαρκής περιπέτεια  προσφοράς και θυσίας. Και αυτό με γεμίζει δέος και θαυμασμό. Ελάτε λοιπόν να στηρίξουμε την ευγενή και γενναία προσπάθεια τους μέσα από αυτή την μεγάλη συναυλία στον αγαπημένο μου Λυκαβηττό!»

Πληροφορίες τοποθεσίας

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Πόλη
114 71 Αθήνα
Χώρα
Greece
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.