Οι Puressence Live στο Floyd

Οι Puressence Live στο Floyd
Ημερολόγιο
Συναυλίες
Ημερομηνία
14.12.2024 21:00
Τοποθεσία
Floyd

Περιγραφή

Αυτός ο μουσικός Δεκέμβριος θα είναι σίγουρα διαφορετικός!

Οι αγαπημένοι Puressence επιστρέφουν live!

Το μεγαλύτερο indie comeback της τελευταίας δεκαετίας!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μία και μοναδική, μεγάλη τους συναυλία στην Αθήνα έχει μόλις ξεκινήσει!

Φέτος τον Δεκέμβριο, οι Puressence επιστρέφουν στη δεύτερη πατρίδα τους. Γιατί μπορεί να γεννήθηκαν στο Μάντσεστερ, στην Ελλάδα, όμως, νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Το ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό συγκρότημα αναμένεται να δώσει μια από τις καλύτερες συναυλίες της καριέρας του, για όλους εκείνους που αγάπησαν τη μουσική τους και συνδέθηκαν με τα τραγούδια τους από τον πρώτο τους δίσκο, πίσω στα ένδοξα nineties.

Μπορεί οι επανενώσεις συγκροτημάτων και οι νοσταλγικές επιστροφές σε δόξες των περασμένων δεκαετιών να πληθαίνουν, η επιστροφή όμως των Puressence ξεφεύγει κατά πολύ από αυτή τη νοσταλγική αναζήτηση καθώς έχει ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος και ξεχωριστή αξία για το ελληνικό κοινό.

Οι Puressence, γνήσια τέκνα της δεκαετίας των 90s, της δεκαετίας που άλλαξε τον κόσμο, της δεκαετίας όπου κανένας χρόνος δεν ήταν ίδιος με τον προηγούμενο, που ο κάθε καινούργιος χρόνος ήταν πραγματικά καινούργιος, της δεκαετίας που το νέο τα «έσπασε» για τα καλά με το παλιό, της δεκαετίας που όλοι λατρεύουμε να επιστρέφουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αστικό μύθο, ο James Mudriczki, ο Kevin Matthews, ο Neil McDonald και ο Anthony Szuminski, όλοι τους από το Failsworth του Μάντσεστερ, συναντήθηκαν μέσα σε ένα λεωφορείο, καθ’ οδόν για τη θρυλική συναυλία που έδωσαν οι Stone Roses τον Μάιο του 1990 στο Spike Island. O Kevin Matthews βλέποντας τον μπασίστα Gary ‘Mani’ Mounfield να παίζει, αποφάσισε να αγοράσει ένα μπάσο και ξεκίνησε να μαθαίνει … Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μπάντα! Το όνομά τους πάλι «δόθηκε» από την ίδια την πόλη τους – εκείνη την εποχή τα χάρτινα γράμματα 'P'-'U'-'R'-'E'-'S'-'S'-' E'-'N'-'C'-'E', υπήρχαν σε εγκαταλειμμένα κτίρια και σε γέφυρες παντού στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ (όπως στη σιδηροδρομική γέφυρα απέναντι από τη Haçienda, το θρυλικό κλαμπ).

Είτε αυτή η εκδοχή των γεγονότων είναι και η πραγματική είτε όχι, η ιστορία ταιριάζει απόλυτα στο ύφος, την ατμόσφαιρα και την καθαρότητα της μουσικής των Puressence.

35 χρόνια μετά, οι Puressence είναι ακόμα εδώ, πιο δυνατοί από ποτέ!

Τραγούδια που τραγουδήθηκαν με πάθος, τραγούδια που εκφράζουν αληθινά συναισθήματα, άλλοτε όμορφα, άλλοτε σκληρά, όπως η ίδια η ζωή άλλωστε, τόσες αναμνήσεις παγιδευμένες μέσα τους…

Τραγούδια διαχρονικά, που αγαπήθηκαν για τον στίχο και την ηλεκτρισμένη τους λυρικότητα, όπως τα I Suppose, Casting Lazy Shadows, This Feeling, Don't Know Any Better, All I Want, It Doesn't Matter Anymore, India διαγράφουν τώρα ένα νέο κύκλο ένδοξης ζωής.

Puressence
Don't Forget to Remember!

Ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν το συγκρότημα διαλύθηκε, μετά από 5 άλμπουμ και περισσότερα από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2023, ένα βίντεο εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαδίκτυο αναφέροντας «PURESSENCE 29.06.24». Το Σάββατο 29 Ιουνίου όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο κατάμεστο Albert Hall του Manchester. Έντεκα ολόκληρα χρόνια περίμεναν οι θαυμαστές να ξανακούσουν ζωντανά τα αγαπημένα τραγούδια, να δουν την μπάντα μαζί.

Οι Puressence  αναπτέρωσαν τις καρδιές των θεατών και όλοι μαζί τραγούδησαν με τη ψυχή τους. Καμία προσποίηση, μόνο ειλικρίνεια, παλμός, μουσική…! Τίποτα δεν ξεχάστηκε …όλα είναι εδώ! Ένδοξα και με πάθος!

Από το Manchester στην Αθήνα!

Τον Δεκέμβριο του 2024, οι Puressence επιστρέφουν στην Ελλάδα! Οι φίλοι τους στην Ελλάδα μετράνε τις μέρες μέχρι το live της μεγάλης συναυλιακής επιστροφής τους!

Πληροφορίες τοποθεσίας

Floyd

Οδός
Πειραιώς 117
Πόλη
118 54 Αθήνα
Χώρα
Greece
URL
https://www.floyd.gr
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.