Mikro Live 8 Χρόνια Μετά στην Αθήνα

MIKRO Live 8 Χρόνια Μετά στην Αθήνα
Ημερολόγιο
Συναυλίες
Ημερομηνία
04.11.2023 20:00
Τοποθεσία
Gazarte

Περιγραφή

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στη Θεσ/νίκη από τους Νίκο Μπιτζένη [a.k.a Nikonn](φωνή, synths,programming) και Γιάννη Λευκαδίτη(guitars-bass-sax-synths).

Οι δύο φίλοι είχαν ένα κοινό όραμα για μία ηλεκτρονικη μπάντα με αναφορές σε ποπ,ροκ αλλά και σε πιο εναλλακτικά ακούσματα.
Ο ήχος των MIKRO είναι "πολυμορφικός" και έχει στοιχεία απο electronica,big beat,dance,break beat,drum n bass,easy listening,pop,disco και rock, συνδυάζοντας ανδρικά και γυναικεία φωνητικά.
Στο δισκογραφικό τους ξεκίνημά (1998) με την Ηλέκτρα και την Ελίζα  στα γυναικεία φωνητικά κυκλοφόρησαν το 1o τους CD single απο την Warner με τίτλο "Σταγόνες" στο οποίο υπάρχουν τα track "Σταγόνες" και  "Λάθος Κωδικός".
Στη συνέχεια η σύνθεση άλλαξε με τη Ρία Μαζίνη στα γυναικεία φωνητικά και το Στέλιο Εμμανουηλίδη στα synths.Η σύνθεση αυτή διήρκησε μέχρι τον Απρίλιο του 2014 όπου η Ρία αντικαταστάθηκε από την τωρινή τραγουδίστρια των MIKRO "Chloe Ann".Ταυτόχρονα αντικαταστάθηκε και ο Στέλιος από τον Χρήστο Ασλανίδη (a.k.a 5irc) στα drums & pads.

Το πρώτο τους single με τίτλο «Σταγόνες» που περιέχει την επιτυχία «Λάθος Κωδικός» έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα.Μετά από λίγους μήνες κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο «Το τέλος του κόσμου» που περιέχει τις επιτυχίες «Άσπρη Σοκολάτα» και «Το καλύτερό σου λάθος».Το 2001 κάνουν το soundtrack της ταινίας “email” μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν τα «Νετρίνο», «Δωμάτιο» και «Περιστρεφόμενα Κεφάλια» και το 2003 κυκλοφορούν το τρίτο τους album με τίτλο «Μίκρο tronik* πλάσμα» το οποίο περιέχει τις επιτυχίες «Η Σειρά σου» και «Μικρο tronic πλάσμα».

Το 2004 βρίσκει τους Μίκρο να ιδρύουν το δικό τους label με όνομα “UNDO Records” ένα label το οποίο φτιάχτηκε για κυκλοφορίες όχι μόνο των Μίκρο αλλά και όλων των φιλικών project και γκρούπ! Στα τέλη του 2004 κυκλοφορεί το 4ο album με τίτλο «180 μοίρες» και συγχρόνως η παλιά τους εταιρεία (WARNER) κυκλοφορεί ένα best of.

Οι MIKRO παράλληλα κυκλοφορούν στο internet μία συλλογή από remixes παλιών ελληνικών τραγουδιών εκ’ των οποίων το «Πες μου μια λέξη» γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο.Στη συνέχεια δισκογραφούν το 2006 το album “RESTART” και το 2009 την διπλή κυκλοφορία “UPLOAD” και “DOWNLOAD”. Το πιο πρόσφατο album κυκλοφόρησε το 14 με τίτλο “New”. Έκτοτε κυκλοφόρησαν 8 singles και ένα album με extended/alternative versions των πιο πετυχημένων τραγουδιών τους με τίτλο “Mikro Re:Works 2019”.

Οι Μίκρο έχουν δώσει ξεχωριστά live όπως το support στους Hooverphonic και αργότερα στον Morrissey, όπου στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση με την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής. Ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα, καθώς και συμμετοχή σε φεστιβάλ. Ξεχώρισε το One day Festival στην Αθήνα, όπου οι Μίκρο έπαιξαν live με τους Ladytron, τους Client και τον Andy Fletcher των Depeche Mode.

Το Μάρτιο του 2002 βγήκαν εκτός ελληνικών συνόρων, για να δώσουν μια εκπληκτική συναυλία στο Λονδίνο, στο club Cargo, όπου γίνονται τα party του περιοδικού "MIXMAG" (είναι και το στέκι των projects της Ninja Tune). Σ' έναν τέτοιο χώρο οι Μίκρο απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτόν του εξωτερικού και απόδειξη ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου, που δεν ήταν στην πλειοψηφία του Έλληνες!

Στη συνέχεια, εμφανίζονται τον Απρίλιο του 2004 ξανά στη Μ.Βρετανία (London: Notting Hill Arts Club, Coventry: Colosseum, Leicester: Sumo). Τα live είχαν μεγάλη επιτυχία. Στο Λονδίνο ανάμεσα στους θεατές ήταν και μέλη των Archive που δε σταμάτησαν να χορεύουν στους ρυθμούς των Μίκρο!

Οι παραγωγοί ραδιοφώνου, από την άλλη χαίρονται να παίζουν τα κομμάτια τους στις εκπομπές τους: Ο Nick Harcourt, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Smashing Pumpkins, από τον KCRW, έναν ανεξάρτητο σταθμό στο Los Angeles που προωθεί καινούργιες μουσικές, άκουσε τυχαία το single της "Άσπρης Σοκολάτας". Από τη στιγμή που ανακάλυψε τους Μίκρο άρχισε να παίζει πολύ συχνά στις εκπομπές του κομμάτια από τα album τους.

Μέσα στα 25 χρόνια της πορείας τους οι MIKRO έδωσαν 8 studio album,2 Best of, 3 soundtracks,1 ακυκλοφόρητο album,πολλά CD singles και digital singles και πάρα πολλά remixes σε έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Οι Μίκρο είναι:

Νίκος Μπιζένης (a.k.a Nikonn): programming, synths, vocals

Γιάννης Λευκαδίτης all guitars, synths, sax
Chloe Ann:  vocals, synths
Χρήστος Ασλανίδης (a.k.a 5irc): drums & pads

Links:

MIKRO facebook page: https://www.facebook.com/MIKROband

Πληροφορίες τοποθεσίας

Gazarte

Οδός
Βουτάδων 34
Πόλη
118 54 Αθήνα
Χώρα
Greece

Μη χάσεις..

15 Ιουν
Parov Stellar / Jain & Telenova στο Release Athens
Ημερομηνία 15.06.2024 17:30
15 Ιουν
Image
Athensgram - Ολόκληρη η Αθήνα στην οθόνη σου

Get News

Κάντε εγγραφή και μείνετε ενήμερος για διαγωνισμούς και νέα του Athensgram.